URADI SAMA “BEAUTY” TRIKOVI

uradi_sama_beauty_trikovi

URADI SAMA “BEAUTY” TRIKOVI

Volim dobre beauty trikove, pogotovo one koji štede novac a imaju dobar efekat. Isprobala sam ih dosta i neke kojima se često vraćam ću vam danas pokazati. 

uradi_sama_beauty_trikovi_5

Balzam za kosu bez ispiranja je jedna tako jednostavna stvar za napraviti a uštedeće vam novac i olakšati vam rasčešljavanje kose, jer kupovni sprejevi za kosu nisu ništa drugo dok blaži oblici balzama za kosu. Stoga uzmite neku praznu sprej bocu, od nekog starog proizvoda, napunite je destilovanom vodom skoro do vrha i dodajte malo svog omiljenog balzama za kosu. Promućkajte i sprej je spreman za upotrebu. Koristim ga na mokroj kosi i olakšava mi raščešljavanje i feniranje kose.

* Ne punite bocu skroz do vrha jer mora ostati malo mesta za penu koja će se stvoriti nakon mučkanja proizvoda.

uradi_sama_beauty_trikovi_4

Tupferi za skidanje šminke. Još jedan proizvod koji se lako pravi a koji olakšava svakodnevnicu devojkama zaljubljenih u šminku. Potrebna vam je teglica, tupferi, micelarna voda i kokosovo ulje (ili neko drugo koje pogoduje vašem licu). Pomešate micelarnu vodu i ulje, stavite malo tupfera u teglicu pa nalijete tečnost preko, pa ponovite postupak dok ne napunite teglicu. Ovo je super stvar ako imate micelarnu vodu koja ne skida najbolje šminku i taj mali “uprgrade” sa uljem će mnogo doprineti boljem brisanju šminke sa lica. Koristim samo za skidanje šminke sa očiju i radi fantastično.

Šumeće kugle za kadu ili čuvene bath bombs. Zavidela sam strancima na velikom asortimanu ovih kugli i relativno skoro se mogu i kod nas naći ali ono što je najbolje možete ih i sami napraviti. Opet hvala strancima i Pinterestu na njihovim receptima. Potrebno vam je: 1 šolja sode bikarbone, 1/2 šolje limuntusa, 1/2 šolje morske soli, 1/2 šolje gustina. Izmešate suve sastojke i onda im postepeno dodajete mešavinu 2 1/2 kašike bademovog ulja (ili bilo kog ulja koje vama odgovara), 3/4 kašike vode, 2 kašičice eteričnog ulja (ja sam koristila lavandino), par kapi prehrambene boje (opciono). Tečni sastoci se dodaju po malo uz brzo mešanje suvih sastojaka da bi se izbegla reakcija limuntusa i sode bikarbone.

Tom smesom punite kalupe koje ste sami napravili od okruglih ukrasa za jelku ili punite neke silikonske modle koje imate. Dobro utabajte smesu i ostavite preko noći da se suši.

*Možete dodavati i neke suve biljčice, cvetove, u svakom slučaju će lepo izgledati i može vam posužiti kao ideja za nečiji poklon. Takođe možete u smesu dodati i gorku so (Epsom salt) koja se kupuje u apoteci a koja je dobra za dektosifikaciju tela i opuštanje mišića.

Uvijači za kosu. Ove uvijače sam napravila pre par godina, ali za potrebe videa sam napravila još jednu turu, čisto da vam pokažem postupak pravljenja. Potreban vam je sunđer ( ja sam kupila jedan sunđer za pranje automobila), koji ćete iseći na malo deblje trake. Preko jedne polovine sudnjera zalepite lastiš i na jednom kraju napravite malu omču. Zalepite još jedan sundjer preko tako da napravite sendvič i na drugom kraju lastiša zalepite dugme.

Verujem da vam je ovo moje objašnjenje poprilično konfuzno stoga vas pozivam da pogledate video na mom YT kanalu u kojem sam vam objasnila i pokazala kako se prave i koriste stvari o kojima sam pisala baš u ovom postu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *