NAJLEPŠI, BESPLATNI FONTOVI

najlepsi_besplatni_fontovi

NAJLEPŠI, BESPLATNI FONTOVI

Može se reći da sam opsednuta fontovima, i kada treba da izaberem font koji ću koristiti u nekom projektu znam da me čekaju sati biranja, ali nema veze, uživam u tome. Kako bih vama skratila vreme traganja, ako ste bloger, youtuber ili vam jednostavno treba neki lep font, izdvojila sam deset svojih omiljenih fontova.

Često su me devojke pitale gde pronalazim fontove a da su “latinica friendly”, da podržavalju č, ć, ž i ostala kukičava slova ali na žalost, malo je takvih fontova. Kukice docrtavam sama i ove fontove koristim u Illustrator-u i Photoshop-u.

deset_omiljenih_besplatnih_fontova

Klik na font koji želite da skinete: Gardenia / Great vibes / Better together / Bold and stylish / Yellow butterflies / I love gliter / Ballerina script / Magnolia sky / Bromello / Mural script.

Izabrala sam romantične fontove koje možete iskoristiti i u DIY projektima, za koje ih ja često koristim.  Na linkovima od svakog pojedinačnog fonta se nalazi uputstvo kako se on skida (skinete .zip fajl i otvorite u njemu .otf fajl od fonta i samo kliknete na install), i koju licencu ti fontovi koriste.

Nadam se da vam se dopadaju!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *