MODNI TRENDOVI ZA PREDSTOJEĆU SEZONU

vintage-prodavnica_2

MODNI TRENDOVI ZA PREDSTOJEĆU SEZONU

Tradicionalno krajem januara, kada raskitim jelku, i kada se završi praznična euforija postanem svesna da proleće i nije toliko daleko i da je red da uz jednu veliku šolju vruće kafe istražim po internetu šta će to biti popularno u narednoj sezoni u modnom svetu.

pauza-za-kafu

I tako svake godine… doduše u kratkom roku zaboravim šta je to predviđeno za narednu sezonu ali nije ni bitno, uostalom svako od nas izabere, iz trenda koji je u tom trenutku aktuelan, onaj komad odeće koji mu najviše leži po građi, ukusu i stilu.

Zašto se interesujem za modne trendove iako ih ne pratim slepo? Zato što se moda uvek vraća i volim to što ostavlja utisak večnosti, uz prisećanje na neka prošla vremena. Zato što uvek iz nekog trenda izvučem ono što meni odgovara i što mi se lično sviđa. Zato što, kao  i svaka žena, uživam u krpicama.

Predstaviću vam ono što se meni svidelo u moru onoga što su modni dizajneri izdiktirali da će biti moderno za proleće/leto 2017.

floral

Romantično – na mom prvom mestu! Cvetni dezeni će i dalje biti aktuelni, što me vrlo raduje jer su to komadi odeće (i obuće) koji mi uvek privuku pažnju. Izvezeni motivi će takođe biti uključeni, pridodajte tome čipku i gola ramena i dobili ste ultra romantični autfit. Karnere,  suknje do kolena i pantalone sa visokim strukom bih stavila pod istu kategoriju jer sve to volim da kombinujem sa cvetnim dezenom i čipkom.

bajkerka

Edgy – Dobra bajkerska jakna ne izlazi iz mode i ja bih je kombinovala uz cipele i torbu u nekoj upečatljivoj boji + haljina cvetnog dezena za nežno začinjavanje kombinacije, ili pak bela majca sa nekim natpisom, što će takođe biti aktuelno, uz dobar džins koji nikada neće izaći iz mode.

Materijal koji bih izdvojila je pliš koji se seli iz prethodne sezone na proleće i to me jako raduje, naročito mi se dopadaju plišani aksesoari kao što su sandale i rančevi.

Sportski stil – spominje se spoj elegancije i sportskog stila, potenciranje dukseva i patika, kako god jako mi se dopada jer stavlja udobnost na prvo mesto.

patike

 

Na početku sam vam napisala da se moda uvek vraća i modni stručnjaci kažu da će ovaj put to biti moda iz osamdesetih. Uz prisećanje na neka prošla vremena ostavljam vas sa mojom omiljenom muzikom koja je baš iz tog perioda.

“Nobody puts Baby in a corner.” -Johnny.  Dirty dancing, 1987.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *