BORBA PROTIV MITISERA I PROŠIRENIH PORA

caolion_o2_sparkling_blackhead_soap

BORBA PROTIV MITISERA I PROŠIRENIH PORA

Ovaj proizvod je zaslužio ovako epski naslov posta, jer sam ostala potpuno oduševljena njegovim efektom. Dobro, nije bila baš borba, više je bilo tiho iščezavanje mitisera i blago smanjivanje pora. Proizvod koji je zaslužan za to je Caolion O2 sparkling blachead soap.

Još jedan divni korejski proizvod sa kojim sam toliko zadovoljna da je zaslužio ceo blog post. Kao što ste verovatno već čuli Sephora je dopunila svoj asortiman korejske kozmetike i jedan od prvoizvoda koje sam isprobala je upravo ovaj sapunčić. Moj ima 25 grama i to je putno pakovanje (klik), a postoji i veća verzija od 90 grama (klik).

caolin_blackhead

caolin_ingredients

 

Sadrži gaziranu vodu, aktivni ugalj, biljni prah i kakao u sebi i ono što se meni najviše dopada, lavandino i jojobino ulje. Miris gotovo da nema, u dodiru sa vodom i rukama se pretvara u divnu kremastu penu. Može se koristiti i za skidanje šminke, i prema nekim video recenzijama (klik) rekla bih da to jako lepo radi iako ga nisam koristila u te svrhe.

Ne sme se koristiti na očima jer peče, to je i naznačeno na pakovanju. Kažu da reguliše sebum ali kako ja nemam probleme sa tim, ne mogu vam ništa opširnije reći o tome, ali pošto obećava hidrataciju i smirivanje lica, a moja koža je suva i pomalo osetljiva, tu mogu da vam napišem par rečenica.

 

Ostavlja divan, baršunast osećaj na koži nakon korišćenja, nema ni trunke osećaja zatezanja što je divno s obzirom da je sapun u pitanju. Sledećeg jutra sam primetila da su pore značajno smanjene kao i mitiseri na nosu, ali mora redovno da se koristi. Pravo mi je čudo i nije mi jasno na koji način smanjuje količinu mitisera, verovatno jer sam navikla da samo uz pomoć pilinga mogu nešto postići.

caolion_soap

Iako je ovo travel size, potrajaće dugo. Mana ovog pakovanja je ta što ne postoji posuda za odlaganje ovog sapunčića, međutim ja ga stalno vraćam u kesicu u kojoj je i došao. Ponekad mi isklizne iz kesice i tresne na pod, imali smo i te nesrećne slučajeve, ali preživeo je.

(*Veliko pakovanje ovog sapuna ima plastičnu ambalažu za odlaganje)

caolion_sapun

Ako probate nešto od korejske kozmetike sigurno ćete se zaljubiti, još ako taj proizvod nosi oznaku hand made, onda je ljubav zagarantovana.

foxy laguna

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *