Prirodno izbeljivanje zuba | DIY

pasta_za_izbeljivanje_zuba

Prirodno izbeljivanje zuba | DIY

 

Ovu pastu sam pravila i ranije samo u kombinaciji: kokosovo ulje + soda bikarbona + kapi eteričnog ulja eukaliptusa.

Ovaj put, s obzirom da sam kupila Koozmetik kapi za izbeljivanje zuba, rešila sam njih da dodam u ovu pastu i time pojačam efekat izbeljivanja.

 

Koozmetik kapi za zube
Koozmetik kapi za zube

Dakle, koristila sam 3 kašike kokosovog ulja, 3 kašike sode bikarbone i dodala sam 30 kapi Koozmetik-a. Sve lepo izmešala i presula u staglenu teglicu. Od ove količine sam dobila 70ml paste. Ako se pitate odakle je moja slatka staglena teglica – kupljena je u Home centru i koštala je malo preko 100 dinara.

 

Beyond kokosovo ulje

 

Koozmetik kapi koštaju 600 dinara 10ml i postoji i verzija od 20ml koja košta 1080 dinara a kupila sam ih na njihovom simpatičnom štandu u prizemlju Ušća. 100% su prirodne, fenomenalno mirišu a evo šta Koozmetik kaže za njih:

koozmetik kapi za_zube“Mešavina ulja kantariona i eteričnih ulja lovora, čajnog drveta i mente čine gleđ i zube sjajnijim, i pomažu u slučaju osetljivosti desni. Imaju antiseptična, antibakterijska i antiupalna dejstva. Sprečavaju loš zadah i oralne infekcije, i uklanjaju diskoloraciju zuba prouzrokovanu hranom, pićem i nikotinom, dentalni plak i kamenac.”

 

Mogu se koristiti i samostalno nanošenjem par kapi direktno na četkicu za zube ili preko paste za zube. Ja sam, medjutim, izabrala da ih dodam u DIY pastu za zube.

 

Kokosovo ulje deluje kao prirodni antibiotik, sprečava nastanak karijesa i blagotvorno deluje na desni dok soda bikarbona blago polira zubnu gleđ.

Zašta sve možete iskoristiti kokosovo ulje pogledajte u ovom mom videu.  

  Ne bih preporučila prečesto korišćenje ove paste onima čiji su zubi osetljivi, nego recimo dva puta sedmično.

U ovu pastu možete dodati i Steviju u prahu ukoliko vam smeta slankasti ukus koji joj daje soda bikarbona. Meni ne smeta pa je stoga nisam ni dodavala. Pastu sam prvi put odložila u frižider da bi se skroz stegla a potom sam je prebacila u ormarić u kupatilu. Dobre je gustine tako da se ne brinete, neće se nikada skroz rastopiti.

Pogledajte u mom videu kako ju je lako napraviti 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *