Nega lica | Viva Ster i Nikel

aktivni-_kiseonik_i_nikel

Nega lica | Viva Ster i Nikel

 

Ovaj post ću započeti opisom svoje kože lica – normalna ka suvoj, sa blago masnom T-zonom, ali samo preko leta. Danas ću vam predstaviti kombinaciju (Viva Ster aktivni kiseonik O3 + Nikel ulje noćurka) koju koristim već duže vreme a koja mom licu baš prija.

Ovu kombinaciju sam počela koristiti pred sam kraj zime jer sam na licu imala uporni ekcem. Da li je to uticalo na nestanak mog ekcema – ne mogu da tvrdim jer sam u tom trenutku koristila više kozmetičkih preparata ali bih svakako napisala par reči o ovim proizvodima. 

 

viva_ster_aktivni_kiseonik

 

Aktivni kiseonik sam kupila pošto sam čula da je dobar za ekcem a i pošto sam naletela baš na ovaj Viva Ster u DM-u koji je u tom trenutku bio na akciji po ceni od 399 dinara (499 dinara redovna cena). Sastoji se od 0,08% persirćetne kiseline i demineralizovane vode i može se koristiti na svim delovima tela, gde god imate nekih problema sa kožom (bubuljice, opekotine, ogrebotine i ostala oštećenja kože). Preventivno deluje protiv iritacije kože nakon depilacije, brijanja ili ujeda insekata. Mom licu baš prija i postao mi je deo rutine što se tiče nege kože.

Ova boca mi je skoro pri kraju i koristim ga svakodnevno, ujutru i uveče. Ujutru posle umivanja a pre dnevne kreme, naprskam po celom licu, sačekam da koža upije i onda nanosim kremu. Uveče, takodje, posle umivanja naprskam i ako to veče nanosim ulje, onda ne sačekam da koža upije aktivni kiseonik već u vlažnu kožu umasiram Nikel ulje.

 

nikel_ulje_nocurka

 

Dakle, Nikel ulje od noćurka ne nanosim svako veče, nego recimo svako drugo. Dovoljne su dve, tri kapi da bi se lepo utrljalo u celo lice. Ja sam oduševljena ovim uljem noćurka. Kod nas je poznatije kao ulje jagorčevine i njegove esencijalne masne kiseline mogu umanjiti rizik od začepljivanja pora i nastanka rana, sprečavaju crvenilo i smanjuju upalne procese na koži. Može se koristiit i na noktima, održavati ih zdravim i jakim, kao i na koži glave i kosi. Na bočici je naznačeno da je 100% prirodno, da ne sadrži konzervanse i da je namenjeno dehidriranoj koži.

Koristim ga samo na koži lica i vrlo sam zadovoljna njegovim dejstvom, preko noći mi smanji crvenilo ili neke upalne procese ako sam ih imala prethodni dan.

Nemojte potceniti njegovu količinu od 30 ml jer kao što sam rekla potrebne su vam dve, tri kapi za jedno korišćenje i ova količina će vam trajati jako dugo. Njegova cena je 1800 dinara i možete ga poručiti sa sajta PurityBox-a. Možda se može pronaći i u DM-u ali nisam u potpunosti sigurna. Ja sam ga dobila u jednom Purity Box-u koji je tada koštao 1400 dinara. Danas je malo izmenjen Box, dobije se jedan više proizvod u kutiji, i cena mu je sada 1900 dinara, i ako naiđete na kutiju sa ovim uljem o kojem sam pisala, i ako ste u mogućnosti, nemojte je propustiti jer će vam se i kutija i ovo ulje i te kako isplatiti. 

 

2 Comments

  1. Bas si me zainteresovala opisanim proizvodima,naime imam neku alergiju,sta li je na vratu,naime na jednom delu vrata koza mi je crvena,upaljena,a na dodir nekako gruba,uporno i ruzno,a svi ga primete i pitaju,osecam se grozno,a ovaj drugi proizvod me tek odusevio,jedna do dve kapi za lice,a i ja imam kozu normalnu do suvu,hvala na ovom predivnom postu,pozdrav.

    1. Author

      Ćao Tatjana. Za tu alergiju na vratu slobodno probaj aktivni kiseonik, i samo budi uporna sa prskanjem. I ja imam tip kože- normalna ka suvoj. 🙂 Hvala tebi na komentaru. Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *