Balea losion za lokne

balea-losion-za-lokne

Balea losion za lokne

 

Počeću ovaj post sa opisivanjem svoje kose. Talasasta, nekada kovrdžava dok nisam počela da je farbam i učestalo feniram, tanka dlaka i po prirodi suva, ali se trudim da je negujem sa nerafinisanim uljima tako da sam trenutno zadovoljna njenim stanjem. Jedino što mi ponekad nedostaje to su kovrdže koje sam nekada imala. 

 

balea-losion-za-lokne

 

Koristila sam neke kreme za kosu ne bih li ponovo “aktivirala” kovrdže ali nisam bila zadovoljna efektom. Jedino što ih je formiralo to su metode uvijanja sa krpicama, ukosnicama i naravno figaro koji izbegavam da koristim da ne bih oštetila kosu.

Verujem da mnoge kovrdžave devojke još uvek pamte zelenu Sansylk kremu koja je povučena sa našeg tržišta, koja je bila odlična. No, nećemo plakati, šta je tu je, bitno da sam našla sličnu zamenu. 

Balea losion za lokne je novi proizvod u ponudi DM drogeria, ima 100 ml i košta 300 dinara (249,99 na akciji). Iako je pakovanje malo, dovoljna vam je mala količina proizvoda za celu kosu.

 

balea-losion-za-lokne-2

 

Lepljive je strukture i morate ga brzo nanositi. Nanela sam ga na opranu kosu i prosušenu pamučnom majcom (umesto peškirom). Gužvanjem kose nanosim proizvod a potom kosu sušim difuzerom. Prezadovoljna sam efektom, moje kovrdže  (dobro više sitni talasi nego federaste kovrdže ) nisu slepljene i počinju uz samu glavu, a ne samo pri krajevima kose kao što bude tako sa drugim proizvodima.

 

kovrdzava-kosa

 

Sutradan kosu obnovim sa malo Baleinog slanog spreja i još malo nagužvam kosu i bude kao i prvog dana. Već trećeg dana ne deluje preterano uredno da bi pušteno vijorila na vetru 

 

balea-salz-sprej

 

balea-losion-za-lokne-3

 

 NAPOMENA: Po sastavu je ovaj losion sličan mnogim kremama za kovrdže, pa čak i čuvenoj Sansylk koja sadrži alkohol u sastavu. Alcohol denat spada u loše alkohole jer isušuje kosu i kožu dok glicerin daje vlažnost i gipkost.

Dakle najveća mana ovog proizvoda je ta što zasigurno isušuje kosu na duže staze, stoga ga nemojte prečesto koristiti i što je najbitnije negujte svoju kosu sa pakovanjima i uljima. Na mom kanalu imate video o tome kako pravim serum za kosu koji je neguje i ubrzava njen rast. 

 

 

 

Da li ste probale ovaj proizvod? 

 

3 Comments

  1. Kao da sam ja pisala uvodni deo posta i opisivala svoju kosu… Sto je duza imam manje kovrdza tj postaje talasasta a kada ne nanesem proizvod za kovrdze vec dan nakon pranja izgubi oblik. Uz to tanka i suva dlaka… Ja sam kupila Amika kremu za oblikovanje kose i jako sam zadovoljna. Krema je malo gusca pa mi je gotovo pola doze pumpice dovoljno za oblikovanje a odlicna je u paru sa Macadamia uljem 🙂 Topla preporuka 😉

    1. Author

      Hvala Marija na preporuci, sigurno ću je probati. Amiku kupuješ u Alexandru?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *